05 mar 2012
mart 5, 2012

Način poslovanja

0 Comment

Kako klijente ne bi dovodili u zabludu, prebacivali krivicu sa jedne na drugu stranu, napisali smo kako poslujemo i od čega ne odstupamo.

Kako postupamo prema klijentima?

Sa klijentima postupamo potpuno profesionalno u skladu sa dobrom poslovnom etikom i ne gledamo u klijenta kao u svežanj novčanica.
Nama nije prihvatljivo da prema klijentima nastupamo nekorektno, sa nerealnim cenama, pa ne zastupamo poslovnu politiku “Daj da ga oderemo, a posle – ko ga šiša”, nego zastupamo poslovnu politiku kvalitetnog poslovnog odnosa.
Mi želimo da pomognemo našim klijentima da unaprede sopstveno poslovanje i da, kao posledicu toga, ostvarimo dugoročnu saradnju. Trudimo se da klijent koji sarađuje jednom sa nama uvek sarađuje sa nama.

Rokovi izrade

Uvek poštujemo rokove izrade! Ako smo rekli da nam za Vaš projekat treba 21 dan, onda je to tako! Nema produženja rokova i otezanja.
Cilj nam je da radimo kvalitetne projekte ne želeći da gubimo vreme tako što ćemo otezati sa realizacijom Vašeg projekta.

Početak izrade podrazumeva evidentiranu Vašu prvu polovinu uplate, a koja se odnosi na sve troškove izrade Vašeg projekta. Klijenta uvek obaveštavamo mailom o početku rada na projektu.

Ako klijent kasni sa pripremom materijala i angažovanjem potrebne logistike na projektu, samim tim se produžava rok izrade, jer klijent nije ispoštovao dogovoreni raspored rada na projektu.

Završetak izrade podrazumeva urađene definisane stavke u projektu koje je realizovao naš razvojni tim. Klijenta uvek obaveštavamo mailom o završetku rada na projektu.

Plaćanje

Ne počinjemo sa radom dok nam klijent ne uplati 50% od ukupnog iznosa projekta ili iznos koji je ugovorom definisan. Tek kada evidentiramo uplatu počinjemo sa radom. Kada završimo projekat, klijent je u obavezi da isplati drugu polovinu iznosa, odnosno preostalih 50% ili iznos naznačen u ugovoru. Kao ozbiljna kompanija koja poštuje sve obaveze prema našim saradnicima, nemamo tu mogućnost da naše  poverenje prema njima poljuljamo, pa iz tog razloga očekujemo i od naših klijenata da sve finansijske obaveze izmire odmah po završetku projekta.

Razni izgovori
Izgovori tipa: “Biće danas plaćeno, baš sam zvao finansijskog direktora”, “Dao sam nalog za plaćanje, ne brinite, do sutra imate pare na računu”, “Imam sada frku, ne mogu da se javim, čućemo se kasnije u vezi plaćanja”, “Plaćeno je juče, kako to da niste dobili novac?” ne piju vodu kod nas.
Daleko od toga da nismo tolerantni, ali ne treba brkati toleranciju i iskreno razumevanje za klijenta, sa nečim što se zove namerno i/ili slučajno izbegavanje obaveza. O svemu se možemo dogovoriti, pošteno, kao poslovni ljudi, kako to i dolikuje, ali ako to nije slučaj, onda sisteme suspendujemo.

Komunikacija

Svi zahtevi od strane klijenta moraju biti poslati putem mail-a. Davanje instrukcija telefonom ili usmeno ne dolazi u obzir.
Sa druge strane, sva objašnjenja i zahtevi koje Vam šaljemo su takođe u pisanoj formi.

Radno vreme

Radno vreme stručnih timova je od 09:00 do 17:00 časova, ne računajući vikende, državne praznike.
Samo u navedenom intervalu je dostupna usmena komunikacija.

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *